Od 1. 1. jsme členem Mikroregionu Holešovsko

Od 1. ledna 2017 se naše obec stala členem Mikroregionu Holešovsko. Jankovice historicky patří do správního obvodu města Holešova s rozšířenou působností, což bylo jedním z důvodů vstupu do tohoto dobrovolného svazku obcí.

Mikroregion Holešovsko vznikl v roce 2001 uzavřením smlouvy o založení dobrovolného svazku obcí. Založilo jej 18 obcí z přirozeného spádového území města Holešova, v roce 2006 přistoupila obec Pravčice a nyní naše obec Jankovice.

V současnosti mikroregion sdružuje 20 obcí: Bořenovice, Holešov (s katastrálními územími Količín, Všetuly, Dobrotice, Tučapy a Žopy), Horní Lapač, Kostelec u Holešova (s místní částí Karlovice), Jankovice, Kurovice, Lechotice, Ludslavice, Martinice, Míškovice, Němčice, Pacetluky, Pravčice, Prusinovice, Přílepy, Roštění, Rymice, Třebětice, Zahnašovice a Žeranovice. Centrem mikroregionu je město Holešov.

Mikroregion v rámci svých obcí pořádá mnoho zajímavých kulturních a sportovních akcí. Společně pak již tradiční Dožínky Mikroregionu Holešovsko a Slavnosti Sv. Huberta.

Novým členem Mikroregionu Holešovsko se stala obec Jankovice.